Konkurranseparti

Treningstider 2020-2021
TROPP
REKRUTT
JUNIOR NASJONAL KLASSE JUNIOR TEAMGYM
SENIOR
Mandager i Eidehallen
16:00 - 18:30
Onsdager i Frænahallen
18:30 - 20:30
Fredager i Frænahallen
Frittstående
17:00-19:00

ETTER 1. OKTOBER:
Mandager i Brynhallen
18:30-21:00
Eidehallen utgår.
Trenere
Junior/Senior Teamgym:
Matilde Myren og June Elnes


Rekrutt/Junior Nasjonale Klasser:
Beate Indrebø, Ida Sofie Håseth

Elnesvågen turnforening har konkurranseparti i troppsgymnastikk og vi konkurrerer i grenen troppsgymnastikk nasjonale klasser og teamgym.

Vi konkurrerer i øvelsene trampett, tumbling og frittstående.INFO
* Konkurransepartier:
Ikke åpne for påmelding. Gymnastene rekrutteres fra barne/ungdomspartiene.

Pris sesongen 2020/21:
Troppsgymnastikk alle partier: kr. 3500,- pr. sesong inkludert 200,- kr i medlemsavgift. .

TEAM Elnesvågen
Lagånd!

Elnesvågen turnforening har konkurranseparti i troppsgymnastikk og vi konkurrerer i grenen troppsgymnastikk nasjonale klasser og teamgym.

Vi konkurrerer i øvelsene trampett, tumbling og frittstående. 

Vi har rekrutt tropp: jenter og gutter 11-13 år og junior tropp: kvinner og mix 13-17 år.

Dette partiet har mer krevende treninger enn breddepartiene og er for de som ønsker å trene mer samt ønsker utfordringer i form av troppsgymnastikkonkurranser. Dette partiet krever jevnt oppmøte og god innsatsvilje. Troppsgymnastikk krever at gymnastene har styrke, fleksibilitet, balanse og disiplin slik at man kan konsentrere seg og få mest mulig utbytte av treningen.

Troppsgymnastikk er en av de mest populære grenene i Norge for tiden og er Norges Gymnastikk- og Turnforbunds største gren med noen tusen troppsturnere. 

Elnesvågen turnforening har også et aspirant parti i troppsgymnastikk. Dette skal være et rekrutteringsparti til konkurransepartiet i troppsgymnastikk.

 

Litt informasjon om konkurransegrenen:

Nasjonale klasser troppsgymnastikk og teamgym består av øvelsene frittstående, trampett og tumbling. Nasjonale klasser har enklet karakterer mens teamgym har sammenlagt karakter i alle 3 øvelser.

 

Hver tropp kan bestå av 6 til 12 gymnaster - bare jenter, bare gutter eller en miks av begge kjønn.

Aldersklassene er inndelt i rekrutt (11-13år), junior (13-17år) og senior (16 år og

oppover). (Det året en gymnast fyller 13 år kan hun/han stille som både rekrutt og junior).

Det arrangeres lokale, regionale og nasjonale konkurranser i nasjonal klasse.

 

Kvinner, herrer og mix konkurrerer mot hverandre i samme apparat/øvelse i rekrutt klassen.

I junior og senior konkurrerer de i rene kvinne-, herre- og mix-klasser.

 
 

Øvelsene:

I tumbling utfører gymnastene 3 akrobatiske serier til musikk. Seriene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver gymnast). Seriene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virtuositet og progresjon i vanskelighet. I en serie skal hver gymnast utføre tre eller flere momenter etter hverandre. Tumbling er en 13-15 meter lang oppbygd bane med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på matter i enden av banen.

I trampett utfører gymnastene 3 akrobatiske serier til musikk. Seriene skal utføres i strøm (lik avstand mellom hver gymnast). Seriene skal inneholde variasjon i rotasjonsretningene (om tverraksen/salto og lengdeaksen/skru), virtuositet og progresjon i vanskelighet. Trampett er en ”minitrampoline” med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander på tykke dynematter.

I frittstående utfører gymnastene et program uten apparater til musikk. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, bølger). Det skal også inneholde akrobatiske elementer (for eksempel hjul, håndstående, stift, flikk-flakk, salto). Det skal legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger. Frittståendeprogrammet utføres på et teppe som er 14 x 18 meter og 3,5 cm tykt.