Turnbloggen

NM i troppsgymnastikk nasjonale klasser og teamgym 2014

Junior mix tumbling troppen vår.

Vi kvalifiserte oss til NM gjennom NM-kvaliken i Holmen 30.mars.
NM var i Skien, så vi måtte ta både fly og tog. Toget tok 3 timer, så vi kom sent frem.

På lørdag var det klart for Mix tumblig for jentene og Brage. Før konkuransen fikk vi tid til å trene litt og etter litt knall og fall i konkurransen havnet vi på 10. plass.

Som vanlig ble det Peppes pizza på kvelden. Der koste vi oss :) 

På søndag var det Teamgym som stod på planen. I teamgym er det både trempett, tumbling og frittstående.  Her får vi poeng får hver øvelse og de legges sammen til en. Det ble litt knall og fall på søndag også, så vi havnet på 12. plass totalt, men vi tok ny beste karakter i trampett på 11,30. På første konkurransen i høst som var NM-kvalik for 2013 i Bergen var trampett karakteren 7,80 så her har vi lagt ned MYE arbeid å økt vanske og utførelsen 🙂

Selv om vi kunne gjort det bedre var det ei artig helg, og vi satte kurs hjemmover. Vi fikk ikke være med på pris utdelingen siden vi måtte dra. Det var en lang hjemreise og  vi kom ikke hjem før natt til mandag."

Alt i alt ei kjekk helt og ei erfaring rikere! 

 

- "Troppen" -

Opplandspokalen 2014

Fredag den 28. Februar reiste troppen til Lillehammer for å delta på Opplandspokalen. Vi dro med buss fra Esso kl 13.45. Det var nesten full buss.

Det var meldt på 2 junior lag og 3 rekrutt lag.

Når vi kom frem til Lillehammer dro vi rett til Håkonshallen for å trene. Så dro vi til leilighetene på Birkebeinern hotell.

På lørdagen måtte vi stå opp veldig tidlig for å trene. Vi hadde en tidlig treningstid og måtte spise frokosten etter trening. Denne dagen kjørte rekruttene frittstående og trampett, mens juniorene kjørte bare tumbling. Vi var ferdig med å konkurrere veldig tidlig denne dagen, så etterpå ble det tid til både å slappe av og en tur til Strandtorget. På kvelden dro vi til Peppes pizza og spiste god pizza.

På søndag var det ikke trening før konkurranse, så vi fikk stå opp litt senere. Denne dagen kjørte rekruttene tumbling og juniorene kjørte frittstående og trampett. Vi måtte vente lenge til premieutdelingen for vi var tidlig ferdig denne dagen også. Vi fikk mange bra plasseringer denne helgen.

Plasseringene:

1. plass rekrutt frittstående 

3. plass av 22 deltakende lag i junior 1 kvinner trampett 

3. plass av 22 deltakende lag i junior 1 kvinner tumbling 

4. plass av 34 deltakende lag i rekrutt tumbling 

11. plass av 34 deltakende lag i rekrutt trampett 

7. plass av 40 deltakende lag i rekrutt trampett 

 

Etter premieutdelingene var det hjemreise med buss, vi var hjemme på søndagskveld kl 23.00. Vi fikk en fin helg sammen! 🙂

 

- "Troppen" -

Oppvisning på Moldetoget 20.12.2013!

Siste trening før jul hadde troppen oppvisning på Moldetorget etterfulgt av pizza på Peppes. Ei fin avslutning på en bra sesong! Vi pakket med oss ei turnmatte fra frænahallen, og reiste til molde for å vise fram "Charleston" dansen vår, 20-talls inspirert. De eldste gymnastene danset mens de yngre gymnastene våre ble med for å turne. Oppvisningen var planlagt i forveien, trenere og personalet for moldetorget hadde snakket sammen og laget en avtale. Gymnastene samlet seg inne på moldetorget, skiftet klær, og viste fram dansen, som var vel gjennomført. Etter dansen dundret det løs med litt mer actionfylt musikk, og gymnastene viste fram det de kunne. Både foroverserier som stift og hjul, og bakoverserier som araber flikk salto. Det var heldigvis en del folk som samlet seg rundt og klappet og heiet. Ved siden av hadde vi satt opp et bord hvor vi solgte kaker og lodd, inntekten går til konkurranser og forhåpentligvis treningsleir i Dannmark sommeren 2014.

Etter oppvisningen dro alle, både foreldre, trenere og gymnaster som var med på å bidro til forestillingen på peppes pizza. Ei fin avslutning på turn sesongen 2013!

 

- "Troppen" -

Kostymer på, klar for oppvisning!
Charleston danse show!
Fine jenter!
Slengkyss til publikum!
Turnoppvisning på matte!

Juleavslutning i Frænahallen!

Den 29.november var det juleavslutning for turnforeninga. Hvert år før juleferien har vi oppvisning, der alle partiene øver inn hvert sitt innslag. Det var både dans og turning på programmet. I tillegg til oppvisning var det kiosk og loddsalg.

De eldste fra "troppen" viste frem dans fra inspirert av Charleston og 20-30 tallet. Dette var et samarbeid med firsørsalsongen Hairy Mary som stod for styling av hår og sminke. Resten av troppen viste frem sitt frittståendeprogram i tilleg til tumbling og trampett.

 4- og 5 åringene var engler og nisser og sjarmerte alle i senk med enkel dans og turn. Aspirantene hadde øvd inn en dans til sangen «You can’t stop the beat», i tillegg til turn på trampett og tumbling. 1.klassen hadde kledd seg ut som mus og danset til musevisa. 2. og 3.klassen hadde gått sammen om en «Rudolf er rød på nesen» dans. 4.klassen startet med Cowboyinspirert linedance og overrasket midt i showet med å brått gå over til og danse til "The fox". Saltopartiet hadde øvd inn en dans til sangen «Captain Jack» i militærstil.

Det var en vellykket kveld, barna og ungdommene våre hadde det kjekt og fikk vist frem det de har lær i løpet av høsten, og det er det viktigste!

Buskerudtrampetten 2013.

En gjeng på 19 gymnaster, 3 trenere og noen voksne dro til Drammen den 15.11.13 for å konkurrere på Buskerudtrampetten. Både junior og rekrutter.    

 

Det ble en lang reise til Drammen. Flyet vårt til Oslo ikke kunne lande i Molde pga. dårlig vær. Det fikk derimot landet i Ålesund og da måtte vi reise dit med buss. Vi kom oss til Oslo etter mange timer med venting og buss og rakk siste toget til Drammen med 5 minutters margin. Vi var ikke fremme på hotellet før ca. kl. 02:30!!


Lørdagen var det opp tidlig spise frokost og gå til Drammenshallen der vi skulle konkurrere. Alle lagene har 4 min treningstid i alle apparat, så vi begynte å varme opp og deretter trente vi. Så var det innmarsj der alle lagene blir presentert. Deretter utmarsj og konkurransestart.


Etter konkurransen dro vi på hotellet og pakket til badeland. Var der i noen timer å koste oss før vi dusjet og dro til Drammen Vgs. for å spise middag, som lå rett ved siden av Drammenshallen. Når vi var ferdig å spise gikk vi tilbake til Drammenshallen, vi hadde meldt oss på kanonballdiskotek! Der vi spilte kanonball mot andre lag. Junior hadde et lag og rekrutt hadde et.

 

Søndagen var det tungt for alle å stå opp, men opp måtte vi. Vi var klar for å gi alt i de siste konkurransene. Etter vi var ferdig med å konkurrere dro vi på Peppes pizza og spiste. Så sprang vi til hallen for å rekke premie utdeling.

 

Plasseringene:

Tumbling, junior: 5.plass av 25 lag.

Tumbling, rekrutt 1: 18.plass av 63 lag.

Tumbling, rekrutt 2: 17.plass av 63 lag.


Trampett, junior: 6.plass av 25 lag.

Trampett, rekrutt 1: 20.plass av 64 lag.

Trampett, rekrutt 2: 36.plass av 64 lag.


Frittstående, junior: 10.plass av 10 lag.

Frittstående, rekrutt: 19.plass av 19 lag.

 

- "Troppen" -

Øving mens vi venter på flyet!
Klar for kamp!
Lagbilde med pokaler!
Hjemreise søndag 17.11.13. Drammen i bakgrunnen.

Halloweentrening 01.11.2013

Fredagen den 01.11.13 inviterte trenerne og noen foreldre gymnastene til halloweentrening. Det vi gymnaster fikk beskjed om va at vi skulle kle oss ut, men også ha med trenings klær hvis du ikke kunne trene i kostyme ditt.

Vi møtte opp til vanlig trenings tid, men ble stående ute i gangen, for trenerne og noen foreldre holdt på å organiserte inne i hallen. Plutselig kom de ut, og en litt skummel musikk sto på i bakgrunn. Når vi kom inn i hallen var det mørkt, bare noen glimt av lys lyste fra telys som sto rund om i hallen. Det sto bord rund om kring med edderkopp muffins, pizza i form av avkappede fingrer og forskjellige kaker og annet snadder.

Når vi hadde sittet å spist en liten stund, samlet alle seg oppå 2 tjukkaser. Der satt vi og hørte på en skummel historie som ble fortalt av en «Heks» når hun var ferdig ble vi delt opp i grupper. Alle gruppene fikk en tau i rund seg. En og en gruppe gikk inn i spøkelseshuset. Der gikk vi igjennom mange garderober som trenerne og foreldrene hadde laget til et spøkelseshus. Når vi var ferdig måtte vi gå å sette oss på tjukkasene igjen slik at vi ikke gikk å sa til de andre hva som var inne i spøkelseshuset.

Spøkelseshuset var ikke så skummelt for oss som er eldst, men det var skummelt for de minste. 🤪

Når alle var ferdig stilte vi oss i en ring der det ble plukket ut de beste kostymene, og den som hadde best kostyme fikk en premie. Beste kostyme var Ida Sofie Håseth.

Da var halloweentreninga ferdig, da var det å få på seg trenings klærne og begynne å trene.

Det var et artig opplegg som må gjentas år etter år mener de fleste gymnastene som var med på dette. 😀

Heksa og en hippie!
Heksa forteller skummel historie!
Lytter spent!
Grønn selvlysende drikke!
Avkappede fingre til mat.
Edderkoppmuffins
Mye snadder her!
Kåring av beste kostyme.

NM-kvalik Bergen 2013.

Fredag den 27.09.13 dro 8 gymnaster, 2 trenere, en lag-leder og en foreldre til Bergen. Denne gangen bare junior troppen.

 

Lørdagen var det bare å stå opp og gjøre seg klar for å konkurrere. Vi tok bybanen til Haukelandshallen der konkurransen skulle være. Når alle lagene hadde trent i de 4 minuttene vi får pr. apparat var det innmarsj, der blir alle lagene ble presentert for publikum og deretter utmarsj før konkurranstart.

Vi var i hallen hele dagen og der spiste vi lunsj. Det er veldig inspirerende å se andre lag turne og vi blir veldig motiverte til å klare nye ting, når vi ser andre lag turner på et høyere nivå enn det vi selv er på.

På slutten av dagen var det premie utdeling. De 10 beste lagene i hvert apparat gikk videre til NM. Det gjorde ikke vi denne gangen, men vi er klare til neste gang, da skal vi greie det!!! 😉

 

Plasseringene:

Trampett: 16. plass av 22 lag.

Tumbling: 21.plass av 22 lag.

Frittstående: 15.plass av 16 lag.

 

Gymnastene og trenerne er fornøyd etter første NM-kvalik!

 

Etter premie utdeling tok vi bybanen tilbake til hotellet. Der ordnet vi oss og dro ut og spiste på Dolly Dimpels. Når vi gikk tilbake til hotellet stoppet vi på Mc Donalds for å kjøpe is. På kvelden samlet hele gjengen seg på av hotellrommene for å være sammen før vi skulle legge oss. Det ble mye gøy 🙂

 

Søndagen var det ikke konkurranse, så da ble det en litt roligere morgen. Vi dro til hallen for å se på de som konkurrerte, deretter dro vi på Ulriken.

Etter vi hadde vært oppe på Ulriken en stund dro vi tilbake til hotellet og badet i bassenget der. Så spiste vi middag på Egon, før vi dro hjemover.

Alltid like artig å være på tur. Vi finner på mye moro sammen og har det veldig gøy på turer vi er på. 🙂

 

- "Troppen" -

Gjengen samlet på hotellet!
There's no "I" in TEAM! TEAM ELNESVÅGEN
Fornøyd gjeng etter 3 knallgode konkurranser.
Gymnaster og trenere!
Gymnaster og trenere!

Treningssamling TROPPSGYMNASTIKK 6-9. sept. 2013

Av og til tar Elnesvågen turn å samler hele konkurransepartiet for å han en treningshelg. For vi har egentlig litt for liten trenings tid. Denne gangen her tok vi å inviterte to trenere fra Haugesund for å være med på samlingen.

 

Lørdag den 07.09.13 møtte vi dem for første gang. Mogens og Trond. Dem begynte med litt teori og så oppvarming. Så lagde de stasjoner, der vi hadde grunntrening og stasjoner der vi turnet.

Det som er så bra med å av og til få nye trener til å se på turningen vår, er at de lager nye stasjoner som vi ikke har hatt før og at vi får nye innspill i hvordan vi turner og hvordan vi skal greie nye ting.

Etter at vi hadde trenet i mange timer, ordnet vi langbord inne i hallen og dekket på til mat. Der skulle hele gjengen spise taco sammen. Flere foreldre kom med forskjellig mat.

Søndagen var det på ’n igjen. Oppvarming først og så turnet vi. Etter mange timers trening var det bare å pakke sammen utstyret. Vi takket Mogens og Trond for at de hadde vært med å trene oss og sa hade for denne gang.

 

- "Troppen" -